Airpods Pro vs Dynamic MW08

Az új Master & Dynamic MW08 remek vezeték nélküli fülhallgató készlet, de hogyan viszonyulnak az Apple népszerű AirPods Pro készülékéhez ? Ebben az összehasonlításban mindent megvizsgálunk az építéstől az ANC-ig, a hangminőségig.

Különböző kialakítások

Bár nagyon különböző a kialakítása, mindkét fülhallgató szinte ugyanazt próbálja megtenni. És történetesen mindkettő a legtöbb prémium ajánlat az egyes márkák közül. Az Apple standard AirPod-okat, a Master & Dynamic pedig az utolsó generációs MW07 + és az MW07 Go termékeket kínálja megfizethetőbb lehetőségként. A sminkjük azonban nem lehetett egymástól távolabb.

AirPods Pro tervezés

Az Apple mindent megtesz az AirPods Pro-val, de ezek még mindig csak műanyagok. Bőséges használat után a műanyag kopásnak és időjárásnak örvend. Látjuk, hogy a repedések, foltok és por kezdik elszínezni az AirPods Pro-t.

Minden fülhallgató tipikus Apple stílusú. A füledből nyúlnak ki az ikonikus fehér színben, amelyről ismert az AirPod . Ezeket az erőkarok vezérlik, amelyeket megnyomva vezérelheti a lejátszást, meghívhatja a Sirit, vagy fogadhat hívást.

Az AirPods Pro tok viszonylag kicsi, lekerekített élekkel. A fedele nyitva és zárva szilárdan pattog vagy kattan, ami nagyon kielégítő. Az Apple sok időt töltött saját csuklójának fejlesztésével. Villámon és Qi-n keresztül is töltődik.

Bár az Apple nem támogatja teljes mértékben az AirPods Pro használatát edzésekhez, IPX4 víz- és izzadságállósággal rendelkeznek. Ezzel szemben az MW08 több prémiumot érez. A füldugók alumíniumból készülnek, kívül kerámia sapkákkal. Az Apple hasonló kerámiát használt az Apple Watch Edition-hez. Négy különböző színben érkeznek.

Maguk a fülhallgatók egy hagyományosabb, fülbe épített kialakítással indulnak, amelynek külsején az M & D aláírása “D” alakú. A tetején fizikai vezérlők vannak a Siri, a hívások, a lejátszás és a hangerő vezérléséhez. Ami a helyzet, rozsdamentes acélból készül. Visel is, de a patina helyett szép patina fejlődik ki. Kicsit nagyobb, mint az AirPods Pro tok, de önmagában is megállja a helyét. USB-C-n keresztül tölt, vezeték nélküli lehetőség nélkül.

Vizsgáljuk meg közelebbről a két vezeték nélküli fülhallgató tulajdonságait.

AirPods Pro

ANC Igen – Be, Ki, Átlátszóság Igen – magas, alacsony, hang, figyelem mód, ki
Anyag Műanyag Rozsdamentes acél, alumínium, kerámia
Vezérlők Kényszer szárak Fizikai fém gombok
Vízállóság IPX4 IPX5

MW08

Töltés Villám, Qi USB-CElem élettartam 4,5 óra töltésenként, 24 óra tokkal 12 óra töltésenként, 42 óra tokkal
Illesztőprogramok Apple egyéni illesztőprogramok Egyedi 11 mm-es berillium meghajtók
Kapcsolódás Bluetooth 5, 100 méteres hatótávolság, Apple H1 chip Bluetooth 5.2, 100 láb hatótávolság
Különleges képességek Téri hang, automatikus váltás, közvetlen integráció az Apple ökoszisztémájába, Hey Siri támogatás M&D Connect alkalmazás, szélkikapcsolás, állítható ANC, automatikus kikapcsolás vezérléseÁr 249 USD 299 USD

Az Apple kézzel nyer, amikor a funkciókról van szó, és harmadik feleknek egyszerűen nehéz lépést tartaniuk. Fejhallgatója mélyen be van építve az Apple ökoszisztémájába. Azonnali telepítés az iPhone-on vagy iPaden, és ezek az AirPods Pro automatikusan megjelenik az Apple Watch-on , az Apple TV -n és a Mac-en .

Az AirPods Pro használat közben is válthat az eszközök között. Irányíthatja az AirPods Pro programot a Siri segítségével, és hozzáadhat egy modult az iPhone kezdőképernyőjéhez, hogy figyelemmel kísérhesse az akkumulátor élettartamát. Ezenkívül az AirPods Pro térbeli módot kínál.

A Master & Dynamic nem tehet ilyet, de a legfontosabbra koncentrál – a hangminőségre, az ANC-re és a felépítésre. Bár az akkumulátor élettartamát tekintve könnyen túlteljesíti az AirPods Pro-t. Az AirPods Pro legfeljebb öt óráig tart, ha letiltja az ANC-t, de az MW08 12 órán át tarthat. Az akkumulátor teljes élettartama 24 óra az AirPods Pro készüléknél, de az MW08 akár 42 órát is elérhet.

Hangminőség tesztelése

A hangminőség tovább javult, amikor a valódi vezeték nélküli fülhallgatóról van szó – főleg ahhoz képest, ahol alig néhány évvel ezelőtt voltunk.

Ha közvetlenül összehasonlítjuk az MW08-at és az AirPods Pro-t, észrevehető különbség van a kettő között a minőségben. Ha az AirPods Pro-val kezdjük, kiválóan szólnak, gazdag, kiegyensúlyozott hangzást nyújtanak. A méretükön kívül nincs számukra jelentős probléma.Az MW08 azonban jobban hangzik. Nagyobb térfogatú üregük van, amely lehetővé teszi számukra, hogy több hangot toljanak és lényegesebb basszust hozzanak létre. A Master & Dynamic egyedi 11 mm-es berillium-illesztőprogramokra támaszkodik, amelyek közül a legnagyobbak a valódi vezeték nélküli fülhallgatók.

A basszust leszámítva az MW08 nagyobb hangzással rendelkezik, amely nem nagyon hangzik úgy, mintha egy fülhallgatót hallgatna. Ez a nagyobb hangszínpad további zenei árnyalatokat enged át, mivel a hangoknak több helyük van a lélegzésre.

Az M&D a zajcsökkentés díját is átveszi. Néhány szempontból igen – az egyik lehetőség az illeszkedés. A szilikon fülhegyek szemcsésebb elrendezését kínálja. A méretek közötti kisebb különbségek esetén nagyobb valószínűséggel talál olyan dolgot, amely jól működik Önnek. Hatmikros tömbje több zajt is képes elzárni. Stúdión belüli tesztelésünk során az AirPods Pro remekelt, de az MW08 csak egy kicsit előrébb lépett. A tömítés az MW08 testreszabható ANC-je. Az M&D Connect alkalmazás lehetővé teszi az ANC és az átlátszóság mód több változata közötti választást, így prioritást élvezhet a teljesítmény vagy az akkumulátor számára.

A hívás minősége – főleg a szél lemondása esetén – az MW08-on is jobb volt. Mindkettő azonban kevésbé járt jól a kezei köré összpontosított magas frekvenciákkal. Ez olyan feladatokat tartalmazott, mint egy csésze csúsztatása az asztalra vagy kézmosás. A lefelé néző mikrofon felveszi ezeket a zajokat, és túl hangosan visszhangzik a vevő fülébe.

Összegzés és értékelés

Mindkét fülhallgató fantasztikus lehetőség, és a teljes kiskereskedelmi ár mellett a kettő közötti 50 dolláros árkülönbség szilárdan az MW08 táborba helyez minket. A kiváló felépítés, az ANC és a hangminőség felülmúlja az intelligens funkciókat és a közvetlen integrációt – legalábbis számunkra.

AirPods Pro vásárlás

Természetesen soha nem ez az egész történet. Az AirPods Pro rendszeresen eladó. Ezen a ponton jelentős különbség van az AirPods Pro költségei között az MW08 költsége között. Ez sokkal keményebb döntést hoz.

Dynamic MW08 vásárlás

Ha meg szeretne ragadni egy sor AirPod-ot vagy AirPods Pro-t, látogasson el folyamatban lévő ajánlataink oldalára , amely a legjobb ajánlatokat tartalmazza. Ha inkább a Master & Dynamic MW08-at részesíti előnyben, akkor március 30-i megrendelésre felkerülnek a webhelyéről, 299 dollárért .