Érkezik a Pixel 6, a Google hivatalos eseményén

A Google hivatalosan is megerősítette, hogy következő okostelefonjait, a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Pro-t október 19-én, a Google Pixel Fall Launch rendezvényén jelentik be.

Az elmúlt néhány évben – 2020 egy kis kivételt képez – a Google októberi bemutatót tartott, ahol hardveres eszközeit mutatta be. Itt hagyományosan a Pixel telefonokat leplezik le, számos más technológia és néha más hardverek mellett.

Ellentétben az Apple-lel, ahol a titoktartás kulcsfontosságú minden új termék bevezetése előtt, a Google inkább laissez-faire módon kezeli az egészet.

A vállalat már korábban is előállt és megerősített egy sor specifikációt és részletet, és úgy tűnik, nem zavarják meg a kiszivárgások – ehelyett megerősített néhány pletykát – többek között bejelentette, hogy a telefon a Tensoron, a saját fejlesztésű chipjén fog futni. Ez azt jelenti, hogy sokkal többet tudunk arról, hogyan néz ki a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro, mint más készülékbemutatók esetében, de még mindig van mit megtudnunk.

A Google már régóta azt a megközelítést alkalmazza, hogy az AI és a gépi tanulás hatalmas szerepet játszik a készülékek fejlődésében, nem csak a hardver, és ez nincs olyan hely, ahol ez jobban látszik, mint a kameráknál.A legújabb fényképészeti fejlesztések inkább a számítógépes fotózásra támaszkodnak, mint a hardverre – gondoljunk csak az Éjszakai módra vagy a Portré módra -, ami lehetővé teszi a Google számára, hogy a fejlesztéseket visszahozza a sokkal régebbi készülékekre, amit más gyártók talán nem szívesen tennének meg.

Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, hogyan néznek ki ezek a Pixel telefonok, nem mindannyian tudjuk, hogy mit fognak csinálni, és milyen okos AI funkciókat jelenthet be a Google. Az esemény október 19-én lesz, és csendes-óceáni idő szerint 10 órakor kerül megrendezésre, tehát ez brit idő szerint 18 órakor lesz. Ott találkozunk!