iPhone 13 megjelenés és hátlap tokok

Az Apple közelgő iPhone-ja, amelyet állítólag iPhone 13-nak hívnak majd, várhatóan ősszel kap néhány elegáns frissítést. A várva várt okostelefon a pletykák szerint új dizájnnal, bevágás nélküli kijelzővel, hosszabb akkumulátor-üzemidővel, megnövelt frissítési sebességgel, feljavított kamera specifikációkkal, új színválasztékkal (talán még rágógumi rózsaszínnel is) és még sok mással is rendelkezik majd. Ahogy közeledünk az iPhone 13 lehetséges megjelenési dátumához, a spekulációk az új iPhone-ról továbbra is pezsegnek.

Az iPhone 13 szeptember közepére várhatóan itt lesz.

Egyelőre nincs hivatalos vagy nem hivatalos hír arról, hogy mikorra várható az Apple következő iPhone-ja. Egy áprilisi jelentés szerint az iPhone-ok új chipjeinek gyártása a tervezettnél előrébb jár, így az iPhone 13 megjelenési dátuma visszatolódott az Apple pánik előtti időbeosztásába. Általában bizonyos fokú pontossággal meg tudjuk jósolni, hogy mikorra esedékesek az Apple iPhone-eseményei, és ez alapján extrapolálni tudjuk a megjelenési dátumot.

De 2020-ban más volt a helyzet – nyolc év óta ez volt az első szeptemberi Apple-rendezvény iPhone nélkül – a koronavírus-járvány miatti gyártási késéseknek köszönhetően. Idén azonban Kuo is a szokásos üzletmenetet jósolja az Apple ellátási láncának. Ha ez így van, akkor számíthatunk az iPhone 13 bemutatására egy valamikor szeptemberi eseményen.

iPhone 13 telefontokok és védelem

Úgy hallottuk, hogy az iPhone 13 termékcsalád négy telefont: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max tartalmaz majd, ahogy azt Ming-Chi Kuo Apple-elemző megjósolta. Ez a felállás megegyezik a tavalyi négy iPhone 12 modellel, azonban  idén mindegyikre más és más  tokot kell beszereznünk.

Érdemes egy pillantást vetni a már elérhető tokokra amelyeket már meg is rendelhetünk az egyik legjobb magyarországi webáruházból a Phonebox-tól. Itt találhatunk többek között ütésálló kiegészítőket és üvegfóliákat amik tökéletesen fognak illeszkedni az új flagship iPhone modellre. Habár a telefon nem jelent még meg, a webáruház 100% illeszkedési garanciát vállal a legújabb iPhone 13 tokok és hátlapokra, valamint kiterjesztett garanciát is. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk a legjobb minőségben és abban, hogy a lehető legjobb alapanyagokból készült a karcállóság és a törés védelem érdekében.

Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket a pletykákat és minden mást, amit hallottunk, beleértve az iPhone 13 megjelenési dátumára vonatkozó spekulációkat (a pletykák szerint szokás szerint szeptemberben), azt, hogy az iPhone 13 hogyan hasonlíthat az iPhone 12-höz, valamint mindent, amit az iPhone 13 áráról és egyéb specifikációiról tudunk. (És ne hagyd ki az iPhone 13 kívánságlistánkat sem.) Még néhány hétig tartanak a találgatások, mielőtt az Apple bemutatja következő zászlóshajóját, úgyhogy kapaszkodj és olvass tovább. Frissíteni fogjuk ezt a történetet, amint új információk válnak elérhetővé.

iOS 15: Megjelenési dátum, új funkciók

Ami az akkumulátor töltését illeti, az iPhone 13-nak lehet néhány új trükk a tarsolyában a gyorsabb vezeték nélküli töltés és a lehetséges fordított töltési képességek révén – derül ki az EverythingApplePro YouTube-on közzétett videójából, amelyet Max Weinbach kiszivárogtató közvetítésével tett közzé.

A fordított töltés egy olyan funkció, amelyet az iOS 15-ben is megtalálhatunk a cNet információi szerint, lehetővé teszi más Qi eszközök töltését a telefon hátoldalán. Weinbach feltételezése szerint a közelgő iPhone 13 rendelkezik majd ezzel a funkcióval a nagyobb vezeték nélküli töltőtekercsnek és a telefon hátuljában elhelyezett erősebb mágneseknek köszönhetően. Az iPhone számos versenytársa, köztük a Samsung Galaxy S21, a Samsung Galaxy S20, a Samsung Galaxy Note 20 Ultra és a OnePlus 8 Pro már rendelkezik fordított vezeték nélküli töltéssel. Az Apple azonban még nem vezette be a funkciót az iPhone-okba.

iPhone 13 Akkumulátor információk

A nagyobb kapacitás nem jelenti azt, hogy az iPhone 13 akkumulátora hosszabb élettartamú lesz

A kínai Weibo közösségi médiaplatformon június elején megjelent pletyka szerint az iPhone 13 termékcsalád nagyobb akkumulátorral fog rendelkezni, mint az iPhone 12 termékcsalád. A Twitteren a @L0vetodream kiszivárogtató által megosztott specifikációk szerint az iPhone 13 Mini akkumulátora 2 406 mAh-s, az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro esetében 3 095 mAh-s, az iPhone 13 Pro Max esetében pedig 4 325 mAh-s.

Ezek az akkumulátorméretek mind az iPhone 12 megfelelő kapacitásaihoz képest frissítésnek számítanak (bár az Apple nem közli a hivatalos akkumulátorspecifikációkat). Az akkumulátor élettartama azonban nem azonos az akkumulátor kapacitásával, így lehetséges, hogy az iPhone 13 akkumulátor méretének növekedése nem jelent hosszabb üzemidőt. Mindez a telefon egyéb fejlesztéseitől és attól függ, hogy a szoftver mennyire optimalizál az akkumulátor élettartamára. Más márkák prémium telefonjaihoz képest azonban az Apple akkumulátorai alulmaradnak. A Samsung Galaxy S21 termékcsalád akkumulátorai például 4000 és 5000 mAh között mozognak.

Az Apple új okostelefonjával kapcsolatos hype egyre csak nő, ahogy egyre közelebb kerülünk az Apple új iPhone-jának leleplezéséhez. A SellCell felmérése szerint, amelyről a MacRumors számolt be, a jelenlegi iPhone-felhasználók 44%-a tervezi, hogy frissít az iPhone 13 valamelyik modelljére, amikor az elérhetővé válik.